Aktiviteter

Akvarie jylland

Kom helt tæt på fiskene og de andre dyr i havet på Nordsø Akvariet i Jylland. Vi har en masse spændende aktiviteter i vores akvarie, som kan gøre oplevelsen endnu sjovere for børnene.

Stik hænderne ned i et akvarie

Der er ikke ret meget, som er mere fristende for børn end at røre ved de fascinerende ting, som de ser, og det kan de komme til i vores akvarie.
Herunder kan du læse mere om, hvilke aktiviteter vi kan tilbyde i akvariet:

RØREBASSINET

Det er naturligvis placeret i børnehøjde og er et stort åbent akvarie, hvor man kan prøve, om man tør røre ved småhajer, pighvarrer eller måske holde en krabbe i hånden.

VAND-SAND-LEG

Her er du herre over sandbygninger og vandkanaler.

MIKROSKOPERNE I AKVARIET

Ved vores fire mikroskoper får du mulighed for at se nogle af de helt små dyr fra havet.

KNOB

Hvordan gør man? Prøv selv at slå en knude – det er ikke så nemt, som man tror.

BIOGRAF

I den lille biograf i vores akvarie kan du se en film om livet under havets overflade og lære mere omkring de mange forskellige fisk.

Derudover er der også andre legeting, som kan underholde børnene i adskillige timer.

Rør en haj

En haj er et fantastisk dyr, som både er fascinerende og skræmmende på samme tid, og i vores akvarie får du mulighed for at komme meget tæt på dem.

Hos Nordsø Akvariet i Jylland har vi fem forskellige slags hajer, som alle er danske hajer. De varierer i størrelse fra omkring en meter og op til 2,2 meter. Med andre ord kan du komme til at se en stor haj helt tæt på.

Det er som bekendt ikke alle hajer, der er farlige for mennesker. Blandt arterne i vores akvarie findes disse, hvorfor du faktisk kan få lov til at røre en haj i rørebassinet, hvis du har lyst.

Ønsker du at lære endnu mere om, hvordan en haj lever og spiser, så er du velkommen til at være med til at fodre dem. Dette finder sted kl. 13 mandag og torsdag i børnenes ferie. Her forklarer vi mere omkring hver enkelt haj, og du har også mulighed for at stille spørgsmål undervejs.

Læg vejen forbi vores akvarie

Er du på ferie med familien ved vestkysten i Jylland, så kig forbi vores akvarie, der ligger næsten helt ud til Vesterhavet.
Du kan se en haj, flotte og farverige fisk, krabber og mange andre dyr fra det fantastiske hav, der er næsten lige uden for vores dør.